Parlem de Foc: Xerrades sobre el món dels Diables a Reus

Els Diables de Reus organitzen durant el proper cap de setmana el cicle de xerrades ‘Parlem de foc’. Les trobades es realitzaran al Castell del Cambrer, a l’antic Arxiu Municipal, a la plaça del Castell.

La primera serà el dissabte vinent 12 de setembre, a les 11 del matí, sota el nom ‘El model de colles’. Hi intervindran els Diables de les Borges del Camp i el Ball de Diables de Vilafranca. La colla del Baix Camp exposarà com s’organitza la Baixada de la Mare de Déu de la Riera, un dels pocs actes que queden en què la màxima premissa és la participació individual. Els de Vilafranca, colla que utilitza el model Penedès parlarà de tot el que envolta la seva colla.

El mateix dissabte, a les 6 de la tarda, es parlarà sobre ‘Les carretillades’. La xerrada comptarà amb tres colles amb diferents històries: el Ball de Diables de l’Arboç, inventors de l’actuació, els Carranquers de Cervera i La Ràpita. Es tracta de tres grups que fan una actuació de diferents formes.

El diumenge 13 de de setembre, a les 11 del matí, tindrà lloc el col·loqui ‘Parlem de versos’. Hi intervindran Sant Quintí, Vilafranca i Vilanova, els quals exposaran l’evolució del seu ball parlat i l’estructura.

parlem_de_foc_-_balls_de_diables_-_reus_12_setembre_2015