Llegiu atentament si voleu saber la història del Ball de Foc…
Ball de Foc
L'alquimista Silè
Entre els habitants de l’Olèrdola ibèrica, a extramurs de la població, hi vivia un alquimista. Coneixedor de la natura i investigador incansable dels misteris del foc, l’alquimista va dedicar la seva llarga vida a la recerca dels secrets que aquest element amaga i així, dominar-lo a la perfecció i posar-lo en pràctica de cara als seus obscurs afers.
L’alquimista pretenia convertir-se en l’erudit del foc ibèric; una poderosa distinció que recau sobre els màxims coneixedors del foc de cada racó de món. Per això, li calia robar el foc infernal que, com tothom sap, és el més poderós de tots. Fos com fos, havia de trobar la Porta de Xaus: la porta d’accés a l’infern la qual, segons els coneixements que tenia, era en un lloc de la plana penedesenca i només s’obria el primer dia de setembre del calendari gregorià.
Els seus viatges
Tal era la fascinació que sentia per aquest element, que va emprendre una recerca per totes les civilitzacions del món conegut on va ser instruït pels diferents erudits de cada civilització. Per qui no ho sàpiga, un erudit del foc és un personatge fosc, misteriós i molt poderós, capaç de dominar el foc i fer-lo servir a la seva conveniència.
Així doncs, durant els primers anys de recerca que es remunten a l’antiguitat, l’alquimista va aprendre molts coneixements sobre el domini del foc provinents de la cultura egípcia, celta, dels pobles nòrdics del vell continent, dels àrabs, els hindús i inclús de la cultura oriental.
ELs Nyokiis
Durant la seva estada a Roma on també va instruir-se en els sabers del foc de la cultura grecoromana, va establir una bona relació amb uns personatges anomenats Nyokiis que dominaven tota mena de malabars amb foc. Coneixedors de la natura i dels elixirs que ella ens ofereix, l’alquimista aprengué un encanteri que li permeté convertir-se en la bèstia Silè; un monstre poderós de força descomunal i d’aspecte horrible però que, malgrat la seva desgraciada aparença, podria satisfer els seus desitjos d’irrompre a la Porta de Xaus i fer-se amb el tresor de l’infern.
La tornada
Carregat de coneixement, l’alquimista va tornar a la plana del Penedès però degut als efectes de la civilització no va saber trobar la Porta de Xaus. Així doncs, després de molts anys de recerca, no va ser fins l’any 2003 que l’Alquimista va trobar la boca d’entrada a l’infern i sota els efectes del seu encanteri i adoptant la forma del monstre Silè, any rere any, cada dia 1 de setembre, l’alquimista inicia un atac contra la Porta de Xaus.
Els diables, que són els qui guarden i dominen el foc infernal, que com ja hem dit és el més poderós de tots, no han estat mai disposats a permetre que ningú els ho prengués i per tant, cada any esperen l’arribada de l’Alquimista i brinden batalla contra el Silè i el seu exèrcit de Gnokiis.
La Batalla
L’any 2015, l’Alquimista, extenuat després de 11 intents fallits d’aconseguir el foc infernal, demana l’ajuda als seus set mestres erudits: l’erudit del foc celta, l’erudit del foc grecoromà i l’erudit del foc oriental; els erudits del foc àrab i nòrdics i els erudits del foc egipci i persa, que sembraran el caos i la por…
Aconseguirà l’Alquimista Silè, en el seu 13è intent, endur-se el foc infernal i satisfer així els seus deliris de convertir-se en l’erudit del foc ibèric?
La batalla està servida…