Mostra de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya

IGUALADA – 11 JUNY 2022

Dissabte 11 de juny participem a la Mostra de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya que enguany organitza el Ball de Sant Miquel i els Diables d’Igualada a la Capital de la Cultura Catalana 2022.

Què és la Mostra?

La Mostra vol difondre el model tradicional de Ball de Diables, un model que es pot trobar en gran part al Camp de Tarragona i al Gran Penedès (Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf).

L’espectacle central consisteix en la representació de l’acte sacramental, o entremès de cadascuna de les colles participants i finalitzant amb una cercavila de foc.

L’entremès de cada Ball té unes característiques diferents, com poden ser els personatges o la manera de versar, això sí, sempre mantenint l’eix comú de la lluita entre el bé i el mal.

 

Qui en forma part?

Els Balls de Diables que participen són les 12 colles integrants de la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya, que són:

Ball de Diables de Reus, Ball de Diables de Tarragona, Ball de Diables de Torredembarra, Ball de Sant Miquel i Diables de La Riera de Gaià, Ball de Diables del Vendrell, Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, Ball de Diables de l’Arboç, Ball de Diables de Vilafranca, Ball de Diables de Sitges “Colla Vella”, Ball de Diables de Sant Quintí de Mediona, Ball de Diables de la Llacuna i Ball de Sant Miquel i Diables d’Igualada.

 

Quines activitats hi haurà?

  • A les 17h BALLS PARLATS ALS BARRIS
  • A les 18:45 BENVINGUDA I REPRESENTACIÓ DELS 3 BALLS PARLATS a la plaça de l’Ajuntament
  • A les 20:45 CERCAVILA DE FOC i al finalitzar ENCESA CONJUNTA DE TOTES LES COLLES

 

Actes de la Mostra - Igualada