Carregant esdeveniments

Revetlla de Sant Joan

23 juny Vilafranca del Penedès
Lloc sense nom A les 0:00

Enguany es tornarà a celebrar una revetlla de Sant Joan a Vilafranca. Des del Ball de Diables ja fa anys que es volia recuperar aquesta festa popular a la vila (de fet l’any 2013 ja es va celebrar una revetlla), així que enguany, aprofitant l’impuls de les celebracions del bicentenari del ball i la predisposició d’altres entitats de la vila, s’ha organitzat una vetllada que comptarà amb diversos actes i activitats durant la tarda i la nit.

Els actes començaran a les 7 de la tarda amb una xerrada sobre “Sant Joan i les festes populars als països catalans” a càrrec de Bienne Moya al Casal Popular de Vilafranca. A les 10 del vespre hi haurà l’arribada de la Flama del Canigó a la vila, on recorrerà els carrers del centre fins arribar al Parc de Sant Julià on hi haurà parlaments i uns pilars de benvinguda seran alçats pels Castellers de Vilafranca i el Xicots de Vilafranca. Cap a dos quarts d’onze de la nit, començarà el sopar popular. Aquest té un preu de 10€ per als adults i de 6€ per als infants. Els tiquets pel sopar es poden adquirir a Cal Ramón, al Cafè de Bilwi, al S’logic, al Casal Popular i a la Taverna La Fornal.

A mitjanit, també al Parc de Sant Julià s’encendrà la tradicional foguera de Sant Joan i seguidament començarà un concert amb el grup vilafranquí Miaú. Al acabar el concert, als voltants de dos quarts de dues de la matinada, hi haurà una cercavila de foc a càrrec del Ball de Diables de Vilafranca amb inici al Parc de Sant Julià i final a la Zona Esportiva. Al acabar la cercavila de foc començarà la festa musical amb Whitehair Dj’s, Dj Lluís, i Dj Patata, a més, durant la nit hi haurà festa de l’escuma.

A l’acte hi col·laboren els Castellers de Vilafranca, els Xicots Vilafranca del Penedès, la Colla Jove Xiquets de Vilafranca, l’Institut d’Estudis Penedesencs, ha estat organitzat per el Centre Excursionista del Penedès, Òmnium Cultural, Correm per la terra, el Casal Popular de Vilafranca i el Ball de Diables de Vilafranca, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i Vilafranca 2015.

PROGRAMA:

19:00 – Casal Popular de Vilafranca: Xerrada “Sant Joan i les festes populars als països catalans” a càrrec de Bienne Moya.
22:00 – Parc de Sant Julià: Arribada de la Flama del Canigó, parlaments i pilars de benvinguda.
22:30 –Sopar Popular: 10€ adults i 6€ nens. Els tiquets es poden adquirir a Cal Ramón, al Cafè de Bilwi, al S’logic, al Casal Popular i a la Taverna La Fornal.
00:00 – Parc de Sant Julià: Encesa de la foguera i concert amb Miaú.
01:30 – Parc de Sant Julià: Correfoc a càrrec del Ball de Diables de Vilafranca que finalitzarà a la Zona Esportiva.
02:00 – Festa amb Whitehair Dj’s, Dj Lluís, Dj Patata i festa de l’escuma.