Carregant esdeveniments

VIII Diabòlic

30 abril Vilafranca del Penedès
Plaça de la Vila – C/Barba i Roca A les 21:00

El Diabòlic neix amb l’objectiu de fer arribar a Vilafranca un visió més àmplia del fet diablesc arreu del territori català, tot ensenyat models de colles de diables que difereixen del típic model penedesenc. Des de la seva creació es conviden dos balls de diables del territori, un que manté el model tradicional de ball de diables, i un que no. També s’hi convida una bèstia de foc.
Enguany s’ha convidat el Ball De Diables de L’Arboç​, els Diables Aristois de Sant Martí Sarroca​ i com a fet excepcional, i coincidint amb el #bicentenari del Ball, el Drac de Vilafranca​. Si bé normalment es convida una bèstia forana, degut a que les arrels del Ball de Diables de Vilafranca estan fortament lligades amb el Drac, s’ha decidit convidar-lo i fer un actuació conjunta, fet que només succeeix per la Festa Major de Vilafranca. A més, el Drac tret de fets molt excepcionals solament actua a Vilafranca per la Festa Major.

El Diabòlic és un acte que consta bàsicament d’una cercavila de foc i un concert. L’inici de la cercavila sempre és la plaça de la Vila de Vilafranca i acaba cada edició a un barri diferent de la Vila. Havent-se celebrat ja 7 edicions, enguany s’acabarà al barri de la Barceloneta. L’objectiu és acostar la cultura popular i tradicional a tots els barris de la vila.

PROGRAMA

Dijous 30 d’Abril

21:00 – Inici de la cercavila de Foc: A les 9 del vespre començarà la cercavila de foc a la plaça de la Vila, amb la participació del Ball de Diables de l’Arboç, els Diables Aristois de Sant Martí i el Drac de Vilafranca. La cercavila de foc acabarà al Barri de la Barceloneta. (c/Barba i Roca, davant AAVV Barceloneta-St.Magí)

23:30 – Concert: En acabar la cercavila de Foc, començarà el concert de cloenda amb The Papa’s & the Popo’s​ al Barri de la Barceloneta allargant-se fins les 3 de la matinada. The Papa’s and the Popo’s, és una banda originària d’Esparreguera, que rendiran “un tribut al directe, a la música de ball, a les matinades, a cridar la lletra d’una cançó amb un got de plàstic a la mà aixecada, desafiant les lleis de la física newtoniana”. L’emplaçament final, serà a la “rambleta” que hi ha davant de l’AAVV.